Fyrhjulsinställning i Kungshamn

Drar bilen snett? Vi hjälper dig.

Dags för fyrhjulsinställning? Ring oss direkt! 0523-317 00

Fyrhjulsinställning

Drar bilen åt ett håll när du kör på en plan raksträcka? Då kan den behöva en fyrhjulsinställning. Vi har utrustningen som krävs för att se till att din bil åker rakt igen. Vad innebär fyrhjulsinställning? När bilen kommer av produktionsbanan som nytillverkad, så är hjulaxeln inställd så att däcken ligger optimalt mot vägbanan och slits jämnt över hela slitytan. Men när bilen börjar köras kan hjulaxelns läge rubbas av en mängd olika anledningar. En vanlig anledning är att man råkar köra på ett gupp eller en grop. Däcken slits både snett och mer än vad som behövs. Bilens bränsleförbrukning ökar, och körningen blir mer obekväm både med störande ljud och för att du som förare måste hålla emot en ratt som drar åt det ena eller andra hållet. Vi har de senaste instrumenten och kan utföra fyrhjulsinställning så att bilen åker rakt igen.

När behövs en fyrhjulsinställning?

Hjulaxeln kan komma ur läge av något så enkelt som att du kör emot en trottoarkant. Förutom när du har kört på en kant, eller till exempel en ojämnhet i vägen, så brukar man säga att om något av det nedanstående har hänt bör en fyrhjulsinställning göras: om du har bytt ut något i framvagnen eller bakvagnen som exempelvis en länkarm, kanske har du till exempel sänkt bilen eller av annan anledning bytt fjädring på din bil. Kanske ser du att däcken slits snett, alltså att de slits mer på insidan eller utsidan av slitytan istället för att det är ett jämnt slitage. Du kan också märka det på att bilen känns instabil eller att ratten är ovanligt trög. Det kan också märkas på att ratten drar åt höger eller vänster.

Bilservice

Bilservice utförs av specialister på alla typer av bilar. Vi ser till att din bil fungerar som den ska.
Läs mer här

Kontakta oss

Har du frågor eller funderingar kring din bil? Kanske har den börjat låta konstigt, den går trögt eller inte känns som den ska. Kontakta oss så hjälper vi dig! Välkommen till Sotenäs Bil AB.

Skicka bokningsförfrågan

Bra företag

Ett bra företag. Har servat bilen idag. (2021-05-06)

Odd-Björn - 05/05/2021

Kunnig och trevlig personal

Bästa bilrep. i Kungshamn! Bra, kunnig och trevlig personal + humana priser! Toppen helt enkelt!

Ove - 14/05/2020

Kanonbra

Kanonbra service och kunskap.

Stefan - 27/05/2019