Professionell bilservice & reparation i kungshamn

Service, bilreparation eller felsökning? Vi erbjuder ett flertal tjänster för din bil. Kontakta oss för mer information eller läs mer nedan.

Lyser en varningslampa? Ring oss direkt! 0523-317 00

Service av samtliga bilmärken

Det bästa sättet att förlänga din bils livslängd är genom byte av motorolja och oljefilter. Motoroljans syfte är att smörja motorn och förhindra motorslitage. En annan viktig faktor är att ny motorolja bidrar till att rena motorn. I denna kontext är det viktigt att den underhålls och servas enligt tillverkarens föreskrifter. Servicen bör du utföra minst en gång om året eller per cirka 1000-1500 mil. Intervallet i mil och tid beror på bilmodell. Slarvar man med servicen eller struntar i den finns risken att motorn slits snabbare, livslängden minskar och risken för att diverse problem uppstår ökar för varje dag som går. Ett annat problem med att köra med för gammal motorolja är att alltmer metallpartiklar och förbränningsrester från bränslet samlas, vilket sliter ännu mer på motorn. Därför bör du ta hand om din bil noggrannt. Hos oss kan du lita på att vi utför en ordentlig genomgång och service av din bil. Självklart lämnar vi en stämpel på din servicebok med ett protokoll på vad vi har bytt ut under servicen tillsammans med datum och miltal.

Reparation & felsökning av samtliga bilmärken

Låter det konstigt från bilen? accelererar den inte lika kraftigt som den vanligtvis brukar göra? då bör den definitivt lämnas in på en felsökning. Vi felsöker din bil, digitalt, mekaniskt och elektriskt. Då vi är en BDS-ansluten bilverkstad har vi den senaste mjukvaran och kan därmed utföra felsökning via OBD. På så sätt kan vi ta oss in i bilens "hjärna". Du bör inte ignorera felet eller vänta för länge med att åtgärda det. Det kan sluta med att problemet blir större och att det blir en dyrare historia än vad du hade tänkt dig.

Vi släcker 2:or

Har din bil fått nedslag på besiktningen och behöver åtgärdas inom en månad? ingen panik. Vi på Sotenäs Bil AB tar gärna emot din bil, reparerar det som besiktningen har anmärkt på och släcker 2:orna, så att du kan köra ut på vägen igen och inte behöver oroa dig för bilens säkerhet eller kommande körförbud.

AC-service

Ett AC-system behöver regelbunden service för att fungera effektivt. Även om din AC fungerar så ger en AC-service ökad livslängd på systemet samt att du undviker onödiga kostnader och reparationer i framtiden. AC-system tappar ca 5-8% köldmedel per år och den förlusten gör att kompressorn i systemet får arbeta hårdare för att uppnå samma effekt. Detta sliter på kompressorn och kan på sikt leda till ett kostsamt kompressorhaveri. AC-systemet arbetar med temperaturer ner till under 0 och upp till 82 grader. Våra mekaniker är certifierade att utföra AC-service.

I AC-service ingår följande

  • Värden för hög- och lågtryckssida

  • Kompressorns funktion

  • Kondensorfläktens funktion

  • Drivremmarnas skick

  • Eventuella skador på komponenterna

Däckservice

Vi byter, säljer och servar dina däck och hjul på bilen. Är det dags för säsongsbyte eller behöver du nya däck? Läs mer här

Kontakta oss

Har du frågor eller funderingar kring din bil? Kanske har den börjat låta konstigt, den går trögt eller inte känns som den ska. Kontakta oss så hjälper vi dig! Välkommen till Sotenäs Bil AB.

Skicka bokningsförfrågan

Bra företag

Ett bra företag. Har servat bilen idag. (2021-05-06)

Odd-Björn - 05/05/2021

Kunnig och trevlig personal

Bästa bilrep. i Kungshamn! Bra, kunnig och trevlig personal + humana priser! Toppen helt enkelt!

Ove - 14/05/2020

Kanonbra

Kanonbra service och kunskap.

Stefan - 27/05/2019